Tišino draga


Inspiracija, šareno mi je u glavi. Misli kao da su ispile najlepše kapi rujnoga vina. Tišina ćuti i sluša me.

–  Šta da ti kažem tišino draga, šta ti još nisi čula? Same smo ti i ja, ti čekas da ti nešto kažem, ja od tebe čekam isto. Kako da ti sročim svoje misli, kada poput vihora prolaze? Kako da ti kažem nešto kada dugo sa tobom ne pričah?  Bili su to dobri dani, zar ne tišino draga? Nekada si mi bila najbolji prijatelj. Hrlile smo da se sretnemo u kutku moje sobe, uvek si bila tu, uvek si me čekala, uvek slušala. Zbog tebe sam muziku gasila pred spavanje, samo sam uz tebe mogla zaspati.  Budjenje sa tobom bilo je nevino i mirno. I sve tako dok ne podjoh putem odraslih…

Sa sobom te htedoh povesti, ali kao da za tebe u ovom svetu mesta nema. Ili ti možda ne voliš bučna mesta?  U svetu odraslih sve je bučno. Tražila sam te u kutku moje sobe, buka me zamarala, prazne priče takođe, zapravo ovaj svet odraslih je poprilično utaban.

Drago mi je što si me posetila s vremena na vreme, onda kada je bilo najteže. Pomogla si mi da se vratim na neki drugi put u ovom svetu odraslih. Lep je osećaj prtiti sopstveni put, okrenuti se i iza sebe videti stazicu nečijeg životnog puta, u ovom slučaju mog. Lepo je znati slušati te.

 

August 22, 2011 (51)

Priznaću ti nešto. Nisi mi uvek bila prijatna, kad mi saspeš istinu u lice. Gasila sam te muzikom i bila ljuta što je pred spavanje moram gasiti zbog tebe. Bežala sam od tebe, sve dok nisam počela osećati da mi nedostaješ. Ja sam sada porasla i naučila to čemu si me učila sve ove godine. Danas je privilegija imati te i učiti od tebe. Kako mi se dopada tvoje šamaranje ega, niko ne zna tako dobro da ga spusti na zemlju kao ti.

Sada kada sam srećna u svetu odraslih, posetila si me. Misli kao da su se napile i dremljivo čekaju da završim ove redove.  Šta da ti kažem šta već nisi čula? Htedoh ti reći ovo.

Pomogla si mi da sve ono čemu si me učila pronađem u sebi. Lepo smo se ispričale, tvoje prijateljice, tišinice, izgleda da su mnoge posetile u ovoj noći. Tako je tiho.

Laku noć tišino draga, svrati mi u snove.

 

 

 

2 mišljenja na “Tišino draga”

Postavi komentar