sreda 07.06.2017.


“Čovek je ono što misli”

 

Koliko puta vam se dogodilo, započnete svoju promenu i nešto se dogodi? Stavi vas u rebus, šta sada? Konačno ste smogli snage, vremena, volje i sec.

Tara (35)

Meni se dogodila prehlada i izgubila sam novčanik sa dokumentima. Prekid je trajao mesec dana. Mesec dana nisam išla na treninge, nisam vodila računa šta i kada jedem, nisam mogla masirati, jednostavno sam po ko zna koji put odložila započeto. Hajde da kažem da su ovoga puta razlozi opravdani.

Počela sam sa treninzima i kombinovanom ishranom, to je moj program, koji nisam ja sebi odredila, već moje telo, moj organizam. Tri puta nedeljno, od toga dva puta spinning i jednom pilates. Devojke vrlo ozbiljno i kvalitetno rade svoj posao, što je od izuzetnog značaja za nas koji imamo problema sa kičmom. Marija i Jelena su dve izuzetne dame, zahvalna sam što me put moje promene doveo baš njima.

Čak ni jaka upala nije promenila moju volju da nastavim dalje. Ovo mi je druga nedelja, nemam sada upale, osim da osećam da mi telo radi 🙂

Fizička aktivnost je izuzetno bitna u našem svakodnevnom životu. Godinu dana nisam imala apsolutno nikakvu kontinuiranu fizičku aktivnost, što je rezultiralo viškom kilograma.

Možda će neko reći nemam vremena, to je glavni izgovor. Slažem se da je to i istina današnjosti. Ono šta je neophodno da bi ste našli  vremena jeste plan i dobra organizacija. Kada unapred znate šta treba da uradite, to nećete zaboraviti, pa vam se možda otvori mogućnost da bez nekog posebnog truda i vremena završite isto, to je onaj momenat kada se “namesti”.

Svoj planer držim na frižideru, izvanredan osećaj kada crvenom hemiskom čekiram zadatu aktivnost kao završenu. Tada se stvara motivacija, postajete disciplinovaniji, pozitivan rezultat neće izostati.

Drugo, veoma bitno. Jedan dan unapred odredite šta kuvate za sutra, obavite kupovinu tog dana. Time dobijate na vremenu, ostaje vam samo da spremite ručak, koji bez problema može da se jede dva dana. Naime, mi ne živimo da bi jeli, već jedemo da bi živeli.

Želim naglasiti da je najbitnije krenuti, sve posle dolazi kao posledica buđenja i želje za uspehom, ostvarenju cilja.

Isto tako ne izostaje i onaj rad na sebi. Rad na mojoj podsvesti i negativnom načinu razmišljanja.

Znači imam mogućnost izbora. Prehladu i gubitak dokumenata mogu da shvatim tragično i da se nerviram bez jasnog razloga. Ne, to nije moj izbor.

Prehladu sam shvatila kao čišćenje organizma. Prosto, promenila sam način ishrane, počela sa vežbanjem, moje telo je doživelo šok, što je rezultiralo padom imuniteta, a sve u svrhu da se moje telo očisti od toksina. Pri tome sam otkrila nekoliko alternativnih načina da se izborite sa upalom grla i nesnosnim kašljanjem.

Što se tiče gubitka dokumenata, tu imam jednu pošalicu. Jovanova podsvesna želja da promenim prezime u dokumentima, rezultiralo je gubitkom istih. ETO TAKO, sada sam Suzana Lekić. U svakom lošem, nađite dobru stranu, to će vam olakšati situaciju u kojoj se, naglašavam, trenutno nalazite.

Psihički trening takođe zahteva opremu, rekvizite, poligon, snagu, volju, izdržljivost, spremnost i naravno  sve u skladu sa nama samima.

Da bi kontrolisali negativan način razmišljanja neophodno je pronaći način kako da to uradite. Džozef Marfi je naveo nekoliko vrsta tehnika, na kraju, ako ste u skladu sa sobom, možete sami naći tehniku koja vama prija.

Moje izabrane tehnike su su metod vizuelizacije ili mentalnog filma, zahvalnost i metod pozitivne tvrdnje.

Zapamtite, telo pokazuje zbivanja u duši, a duša pokazuje zbivanja u vašem umu. Mislim da je jasan kružni tok isceljenja.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: