Gde je greška?


U vremenu iza mene rekla bih da je greška u ovome ili onome, tamo ili negde… U ovom vremenu sada, reći ću da je greška isključivo u nama. Greška je u našim mislima, stavu, rečima, ta greška na kraju postane lančana reakcija.

Ovo je pitanje sa konstatacijom, onaj ko pita, već konstatuje da greška postoji. Pitanje bez konstatacije bi bilo: „Postoji li greška?“ Kada misli usmerimo u smeru da greška već postoji, a u to nismo sigurni, podsvest prihvata tu misao potpuno normalno i evo je ponovo ona lančana reakcija. Imamo onaj dobro poznat osećaj da se vrtimo u krug.

Od tog vrćenja postajemo nestrpljivi i počinjemo očekivati. Ukoliko nema promene očekivanje vrtoglavo potisne želju. Ostaje očekivanje da nam se nešto vrati, da nešto dobijemo, da se dopadnemo… Nimalo vam se neće dopasti ovo što ću sada reći, ali reći ću. Očekivanje je naša sopstvena korist. U takvoj situaciji nemamo odnos prema drugoj strani, osim da očekujemo. Po principu privlačnosti očekivanje privlači očekivanje, odnosno ljude koji nešto od vas očekuju. Složićete se da je veoma zamarajuće kada neko od vas očekuje nešto, da budete ono šta niste, da radite ono šta ne volite. Evo nas,  ponovo lančana reakcija. Za sve to vreme želja je duboko potisnuta u nama.

Moć podsvesti kaže da su sve želje ostvarive i nema prepreka koje bi dovele u pitanje ostvarenje iste. Sve je jednostavno i logično povezano. Nije dovoljno da želimo i da čekamo da se desi. Trud je neizostavni deo celine. Trud da verujemo u ono šta želimo, dok ne izađemo iz začaranog kruga. Potrebna je samo jedna nova, zdrava karika i da dobro poznatu lančanu reakciju usmerimo u željenom smeru.

Vremenom vera postaje jača, a sa njom je lakše priznati sebi gde smo grešili, sa tim olakšanjem dolazi i onaj rad na sebi. Za taj poduhvat nema ograničenja, kašnjenja, izgovora. Potrebno je malo hrabrosti, par iskrenih prijatelja, podrška nama bližnjih. Ubrzo počinjete primećivati ljude iz sasvim druge perspektive  u poptpunosti vam je jasno da greška nikada nije bila u njima.

Ako smo želeli i to nismo dobili, greška je isključivo u nama.

Ištitte i dPriroda (3)aće vam se – ŽELITE.

Tražite i naći ćete – VERUJTE.

Kucajte i otvoriće vam se – DOŽIVITE

http://www.forensicsoul.com/7-stvari-koje-ne-treba-da-ocekujete-od-drugih/

One thought on “Gde je greška?”

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: