subota 25.03.2017.


“Čoveka ne možete ničemu naučiti.

Možete samo da mu pomognete da to pronađe u sebi.”

                                                                                                          Galilej

Ne mogu reći da je želja za promenom nastala upravo sada, kao ni to da sada počinjem raditi na tome. Mogu reći da je u pitanju niz godina unazad, istraživanja, čitanja, iskustvenog spoznavanja, jednom rečju pronlaženja onoga što odgovara mom sklopu. Ne mogu da ne spomenem padove i uspone.

U toku tih proteklih godina, bilo je neophodno poraditi na mojim aberacijama. Psihijatri to popularno zovu “poremećaji”. Nisam išla na seanse, nisam pila nikakve lekove, ali sam imala jedan lep razgovor. Odmah da vam kažem da to nije nimalo strašno, sramno, naprotiv, osetićete jedno olakšanje. Moje olakšanje bila je spoznaja da idem ka dobrom smeru i naravno snaga da se nastavi dalje bila je toliko jaka da sam po izlasku imala osmeh od uva do uva, nebično za videti na ulici, a da ne pomisle da sa vama nije nešto kako treba.

Želja mi je bila da upišem psihologiju, u tome nisam uspela, ali nisam odustala. Sijux (moj suprug), rekao mi je , možda je tako i bolje, jer bi me možda to formalno obrazovanje odvuklo na neku stranu i ne bih razvila neke sposobnosti koje se ne uče, već se sa njima rodite i iskustveno steknete. Sada postoje mogućnosti da učite i čitate, nedostaje samo diploma, ali ona u ovoj zemlji i nije toliko bitna.  Sada je došao taj trenutak i sada sam spremna.

PRVA PROMENA  “SMRŠATI”

Često čujem, ugojila si se, baš si se ubucila, nema veze volimo te i takvu, moraš da smršaš… Da, potpuno su u pravu, sada imam 75kg, a moja realna tezina je 58kg.

U ruci mi je plazma šejk, a na slici pivo 🙂  

Profile Pictures (11)

Danas jedem sve što mi padne pod ruku, koliko god mogu pojesti. Dati sebi na volju. A sutra, sutra je novi dan, nova priča, nova promena. Veoma bitno jeste, biti spreman.

“Zašto čekati nesreću da bi molitva postala sastavni deo života. Molitva i njeno uslišenje ne zavisi od toga u šta verujemo, već je potrebna mentalna slika ili misao u sopstvenom umu.” – Džozef Marfi

Potrebna mi je slika sebe kada sam bila vitka, zadovoljna svojim izgledom i afirmacija:

“Volim i prihvatam sebe. Uživam u svom društvu. Ja sam mnogo više od mog tela. Dopuštam sebi da budem vitka i zdrava. Sa lakoćom dostižem svoju savršenu figuru. Za sebe biram savršeno zdravlje. Hranim se zdravo i mršavima lako. Svakog dana omogućavam sebi dozu unutrašnjeg mira koji mi je potreban za postizanje moje idealne težine. Zato se osećam sjajno, zdravo, ispunjeno i srećno.”

Zalepila u kupatilu pored ogledala i kada pođjem na spavanje i ustanem, bacim pogled 🙂

Džozef Marfi je tako lepo opisao. Um je kao vrt, mi smo baštovani. Tokom celog dana nešto sadimo (misli). Ono što smo zasejali u podsvesti, požnjećemo u svom telu i odnosu sa spoljašnjim svetom. Podsvest je tlo na kom rastu sve vrste biljaka i dobre i loše.

Velika tajna leži u sposobnosti da se otkriju i oslobode sile sopstvene podsvesti. Ja sam spremna, mogu da učinim to. Podsvest zna odgovore na sva pitanja, u stanju je da me leči, graditelj je mog uma. Hvala Marfi, zakon si 🙂

MISAO = UZROK      OSOBINA = POSLEDICA

Na samom početku bilo je potrebno da usvojim neka sveta pravila:

  • nikada ne upotrebljavati odrične rečenice, podsvest sve shvata ozbiljno;
  • u stanju sam to da učinim uz pomoć moje podsvesti;
  • najrazorniji obrazac ljudskog uma jeste sugestija u negativnom smislu.

AUTOSUGESTIJA- pojedinac sam sebi nameće određenu misao.

HETEROSUGESTIJA- sugestija koju vrši neka druga osoba.

Uradila sam prostu stvar, zapitala sebe koliko su moje i sugestije drugih pozitivne? Nisam bila zadovoljna ni sobom, a ni drugima. Pošto ne mogu promeniti druge mogu promeniti sebe. Poštujem njihovo mišljenje i prihvatam samo ako je pozitivno. Izbegavam diskusije gde se govori povišenim tonom, prekida usred rečenice, ne sluša  sagovornik. Izbegavam negativne i pesimistične ljude i ne pričam o njima. Jednostavno, ne verujem u stvari koje mi stvaraju loš osećaj.

Mogu reći da to dobro funkcioniše, jer je sve u našoj glavi. U njoj  je najsloženiji organ koji pokreće sve ostale, mozak.

Zahvalnost je na ovom putu neizostavni deo putovanja. Zahvaljujem se tebi Sijuxu, na mnogo čemu. Najviše na tome što više ne želim bežati, ti si moja Sloboda.

Vodi me, vodiću te.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bvb8krufXQU&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMbvb8krufXQU

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: